CHS Group jatkaa Suomen Olympiakomitean logistiikkakumppanina vuoteen 2024 asti

Suomen Olympiakomitea on valinnut CHS Groupin viralliseksi logistiikkakumppanikseen seuraavien kolmien olympialaisten ajalle. Elokuussa solmittu uusi sopimus koskee Suomen olympiajoukkueen kanssa tehtävää logistiikka- ja huolintayhteistyötä, ja se kattaa tulevan vuoden kesäkisat Tokiossa, vuoden 2022 talviolympialaiset Pekingissä sekä 2024 kesäolympialaiset Pariisissa. Sopimus astuu voimaan tulevan olympiavuoden alussa.

Vasemmalta oikealle: Sari Rimpiläinen (Olympiakomitea), Juha Harjula (CHS), Leena Paavolainen (Olympiakomitea), Jaana Laurila (Olympiakomitea), Jason Kelppe (CHS).

CHS on vastannut Suomen olympiajoukkueen rahtikuljetuksista myös kaksissa aiemmissa olympiakisoissa. Suomen Olympiakomitean liiketoimintapäällikkö Ville Köngäs toteaa, että Pyeongchangin ja Rio de Janeiron erinomaisten kokemusten jäljiltä yhteistyön jatkosta sopiminen sujui mutkattomasti.

”Olympialaisiin valmistautuminen on valtava operaatio, jossa logistiikan kannalta tärkeintä on varmuus. Vakuutuimme CHS:n osaamisesta jo vuonna 2015, kun etsimme rahtikumppania Rion kesäolympialaisia varten. Keskustelimme usean alan toimijan kanssa, mutta CHS tuntui meille sopivimmalta vaihtoehdolta. Yrityksen riveissä oli jo tuolloin ihmisiä, joille toimintaympäristömme oli tuttu, ja sekin osaltaan helpotti valintaa.”

Viimevuotisissa Pyeongchangin talviolympialaisissa Suomen joukkueeseen kuului urheilijat ja taustavoimat mukaan laskettuna yli 200 henkilöä, jotka majoittuivat kahdessa eri kisakylässä. CHS:n tehtäväksi jäi huolehtia siitä, että olympiajoukkueen rahti päätyy turvallisesti perille oikeisiin paikkoihin ja oikeaan aikaan.

Kahden yhteisen olympiaprojektin jälkeen katseet suunnataan seuraavaksi kohti vuosien 2020 ja 2022 kisoja, jotka molemmat mitellään Aasiassa. Köngäs muistuttaa, että talvi- ja kesäolympialaisilla on molemmilla omat erityispiirteensä myös rahdin näkökulmasta.

“Kesäkisoissa kilpaillaan esimerkiksi purjehduksessa, jolloin veneiden rahtaaminen kisapaikoille tuo oman mausteensa kokonaisuuteen. Talvikisoissa sama puolestaan pätee suksihuollon hiomakoneisiin. Toimiva logistiikka on tärkeää, jotta urheilijat voivat keskittyä täysipainoisesti vain urheiluun.”

Vuoden 2020 kesäolympialaiset alkavat Tokiossa noin 270 päivän kuluttua, mutta esivalmistelut kisoja varten ovat olleet käynnissä jo hyvän aikaa. Rahtikontit lähtevät Suomesta kohti Japania maaliskuussa, ja avajaisseremonioita Tokion olympiastadionilla vietetään 24. heinäkuuta 2020.